İlk 500 Bilişim Şirketi Arasında Yerimizi Aldık!

İlk 500 Bilişim Şirketi Arasında 209. Sırada Yerimizi Aldık!

Türkiye’nin bilişim alanında tek kapsamlı araştırması olan “İlk 500 Bilişim Şirketi Araştırması” bu yıl 21. kez gerçekleştirildi. Aralarında Türk Telekom, Turkcell, Vodafone ve TeknoSA gibi bilişim devlerinin yer aldığı araştırmada Noya Bilgisayar satış gelirlerine göre yapılan genel sıralamada 209. sıraya yükselerek Türkiye’nin önde gelen en büyük 500 bilişim şirketi arasındaki konumunu yükseltmeyi başardı.

Günümüzde 500 Bilişim Araştırması, binden fazla firmadan toplanan bilgiler ışığında sektörün en önemli ve tek aynası olarak kabul ediliyor. Aynı zamanda Bilişim 500 sonuçları kamu ve özel sektör alımlarında da referans olarak kullanılıyor. Bu araştırma ile firmalar, kendi kulvarlarındaki rakipleriyle yarışarak kendilerini gösterebilme şansı elde ediyorlar. Firmalar;  istihdam, kar, ciro, bilinirlik ve ihracat gibi başarı kriterleri göz önünde bulundurularak değerlendiriliyor.

2019 yılı araştırma sonuçlarına göre İlk 500 Bilişim Şirketi sıralamasında bir önceki yıla göre 253. sıradan 209. sıraya yükselen Noya Bilgisayar bilişim sektöründe güvenli adımlarla yükselmeye devam ediyor. Aynı araştırma içerisinde yer alan Türkiye Merkezli Donanım Üretici kategorisinde ise 21. sıraya yükselen Noya Bilgisayar yeni ürün tasarım ve üretim faaliyetlerine ara vermeden devam ediyor.